Till huvudsidan...

Familjeterapiföreningen Sydost (FTF-Sydost)

 


Familjeterapiföreningen Sydost bjuder in till vårens två första arrangemang

7 februari 2023
Systemcafé med Marianne Gustafsson, internationellt certifierad EFT-terapeut

Från otrygg till trygg anknytning att arbeta med emotionellt fokuserad terapi

EFT – Emotionellt fokuserad familjeterapi, är en vetenskapligt belagd systemisk terapi som används i arbetet med par och delvis med familjer. Marianne Gustafsson, vår gäst för kvällen, driver egen mottagning i Stockholm där tiden delas mellan psykoterapeutiskt arbete och handledning. Marianne är också engagerad i arbetet med att implementera EFT i Sverige. Under kvällen kommer vi att fördjupa oss i metoden och dess tillämpning.

När: 7 februari, kl 17:30.

Var: Familjehälsan, Västra Esplanaden 9A, Växjö.

Kostnad: Gratis för medlemmar, för övriga 100 kronor, betalas via Swish eller via bankgiro

Anmälan: Senast 6 februari till gunilla.sonka@gmail.com.

 

15 mars 2023
Föreläsning med Maria Sköld, en av grundarna till samtalsmodellen Hela Barn

Hela Barn är en barnfokuserad samtalsserie med 5 strukturerade samtal för föräldrar i konflikt som har svårt att samtala om frågor som rör det gemensamma barnet. Maria kommer bland annat att visa en film som beskriver modellen och ge en bild av hur samtalen går till.

Maria Sköld är socionom med vidareutbildning i systemisk familjeterapi. Hon har lång erfarenhet av arbete med barn och deras familjer bland annat inom socialtjänst. Maria arbetar för närvarande som utredare vid Socialförvaltningen i Stockholm med stadsövergripande sociala frågor. Vi hälsar Maria välkommen och ser fram emot att lyssna på hennes kunskaper avseende samtalsmodellen Hela Barn, vilken erbjuds inom verksamheter runt om i Sverige.

När: 15 mars, kl 13:00–16:00

Var: Domkyrkocentrum, Sigfridssalen, Växjö.

Kostnad: 200 kronor för medlemmar. För icke medlemmar, 500 kronor, erbjudande för arbetsplatser som anmäler 10 personer eller fler, 400 kronor. Betalning via Swish eller via bankgiro (möjlighet till faktura).

Anmälan: Senast 7 Mars till gunilla.sonka@gmail.com

Vi passar på att också påminna om medlemsavgiften 300 kronor för 2023. Betala via Swish, 123 687 29 31 eller via bankgiro, 640-3984. Ange aktuell mailadress i meddelanderutan.

Styrelsen hälsar alla varmt välkomna!

Eva Gun Gunilla Helen Josefin Siv Åsa

 


Presentation av föreningen

Familjeterapiföreningen Sydost har funnits sedan 2010. I samband med att Linnéuniversitetet i Växjö/Kalmar utexaminerade sin första kull steg 1-utbildade familjeterapeuter blev det tydligt att det fanns ett stort behov och intresse av att skapa ett eget nätverk för att bibehålla och utveckla systemiska och familjeterapeutiska tankar. Detta, i samband med att det sedan tidigare fanns en lång familjeterapeutisk erfarenhet i bygden, gjorde att vi i småländsk nybyggaranda och tillsammans med våra blekingska vänner valde att starta vår egen förening.

Föreningens syfte

Syftet med föreningen är att hitta lust och lekfullhet i vårt arbete, dela med oss av erfarenheter och kunskap till varandra då vi arbetar inom olika arbetsplatser och organisationer, att främja och bidra till teori och metodutveckling samt forskning inom familjeterapin och dess gränsområden, att representera familjeterapins intressen i offentliga sammanhang och aktivt driva frågor som rör familjeterapin, att verka för spridning och information om familjeterapi som behandlingsmetod.

Medlemskap

Medlemsavgiften är på 300 kr och betalas via Swish 123 687 29 31 eller via Familjeterapiföreningen Sydosts (FTF-Sydost) bankgiro: 640-3984. Ange aktuell e-postadress i meddelanderutan/raden.

Vem kan bli medlem? Du behöver inte vara utbildad familjeterapeut utan det räcker med ett intresse för systemiska tankar, familjeterapi och familjearbete och att du betalar medlemsavgiften.

Som medlem får du inbjudan till medlemsmöten, systemcafé och andra lokala arrangemang. Information och inbjudningar sker via e-post. Vidare erhåller du riksföreningens tidning Svensk Familjeterapi med fyra nummer per år samt lösenord för inloggning till tidningen "Fokus på Familien".

Tidigare arrangemang

Här kan du se vilka tidigare arrangemang som genomförts.

Styrelsen

Gunilla Isaksson Sonka (ordförande) gunilla.sonka@gmail.com

Åsa Edlund Dahl (kassör)

Eva Dahlgren (vice kassör samt representant i riksföreningen)

Josefin Petrén (sekreterare)

Siv Gräns (ledamot)

Gun Drott-Englén (ledamot)

Helen Runesson (ledamot)

 


Föreningen   | Tidigare arrangemang

Till huvudsidan... 

Till förstasidan     Tillbaka en sida      Sidans topp     Länkar     Kontaktinformation     Bli medlem     Nyheter     Artiklar om familjeterapi     Kurser och konferenser     English version

 

Copyright © sfft   2022-07-20   Web: Informationssekreterare