Till huvudsidan...

Familjeterapiföreningen Sydost (FTF-Sydost)

 


Familjeterapiföreningen Sydost bjuder in till

Årsmöte och Kvällsföreläsning med rubriken Fallgropar och strategier vid separation

Den 3 maj är det dags för Årsmöte för medlemmar, vilket i år kombineras med en intressant kvällsföreläsning där alla intresserade är välkomna, sprid gärna inbjudan bland vänner, kollegor och till verksamheter!

Under kvällen gästas vi av Marika Ekroth och Liselotte Mässing som båda är socionomer, psykoterapeuter och auktoriserade familjerådgivare i Stockholm. Sedan många år tillbaka arbetar de med familjerådgivning, samarbetssamtal och gruppverksamheter för barn och föräldrar, bland annat med ett eget utvecklat koncept och material. Tillsammans har de skrivit boken Föräldraguide vid separation med barnet i fokus (Polaris fakta).

Vi kommer att få ta del av Marikas och Liselottes erfarenheter kring vad som kan bli svårt vid en separation men också vilka olika strategier som kan vara användbara för föräldrar där föräldrasamarbetet kring barnen blivit en utmaning.

När: Onsdagen den 3 maj

16:30–17:30 Årsmöte där deltagande medlemmar bjuds på paj och sallad

17:30–20:00 Föreläsning med fikapaus

Var: Domkyrkocentrum i Växjö

Kostnad: Gratis för medlemmar

För icke-medlemmar: Föreläsning med fika, 200 kronor.

Anmälan: Senast 25 april till gunilla.sonka@gmail.com

Uppge ev specialkost då du anmäler dig.

Betala via Swish, 123 687 29 31 eller via bankgiro, 640-3984

 

Styrelsen hälsar alla varmt välkomna!

Eva Gun Gunilla Helen Josefin Siv Åsa

 


Presentation av föreningen

Familjeterapiföreningen Sydost har funnits sedan 2010. I samband med att Linnéuniversitetet i Växjö/Kalmar utexaminerade sin första kull steg 1-utbildade familjeterapeuter blev det tydligt att det fanns ett stort behov och intresse av att skapa ett eget nätverk för att bibehålla och utveckla systemiska och familjeterapeutiska tankar. Detta, i samband med att det sedan tidigare fanns en lång familjeterapeutisk erfarenhet i bygden, gjorde att vi i småländsk nybyggaranda och tillsammans med våra blekingska vänner valde att starta vår egen förening.

Föreningens syfte

Syftet med föreningen är att hitta lust och lekfullhet i vårt arbete, dela med oss av erfarenheter och kunskap till varandra då vi arbetar inom olika arbetsplatser och organisationer, att främja och bidra till teori och metodutveckling samt forskning inom familjeterapin och dess gränsområden, att representera familjeterapins intressen i offentliga sammanhang och aktivt driva frågor som rör familjeterapin, att verka för spridning och information om familjeterapi som behandlingsmetod.

Medlemskap

Medlemsavgiften är på 300 kr och betalas via Swish 123 687 29 31 eller via Familjeterapiföreningen Sydosts (FTF-Sydost) bankgiro: 640-3984. Ange aktuell e-postadress i meddelanderutan/raden.

Vem kan bli medlem? Du behöver inte vara utbildad familjeterapeut utan det räcker med ett intresse för systemiska tankar, familjeterapi och familjearbete och att du betalar medlemsavgiften.

Som medlem får du inbjudan till medlemsmöten, systemcafé och andra lokala arrangemang. Information och inbjudningar sker via e-post. Vidare erhåller du riksföreningens tidning Svensk Familjeterapi med fyra nummer per år samt lösenord för inloggning till tidningen "Fokus på Familien".

Tidigare arrangemang

Här kan du se vilka tidigare arrangemang som genomförts.

Styrelsen

Gunilla Isaksson Sonka (ordförande) gunilla.sonka@gmail.com

Åsa Edlund Dahl (kassör)

Eva Dahlgren (vice kassör samt representant i riksföreningen)

Josefin Petrén (sekreterare)

Siv Gräns (ledamot)

Gun Drott-Englén (ledamot)

Helen Runesson (ledamot)

 


Föreningen   | Tidigare arrangemang

Till huvudsidan... 

Till förstasidan     Tillbaka en sida      Sidans topp     Länkar     Kontaktinformation     Bli medlem     Nyheter     Artiklar om familjeterapi     Kurser och konferenser     English version

 

Copyright © sfft   2022-07-20   Web: Informationssekreterare