Till huvudsidan...

Familjeterapiföreningen Sydost (FTF-Sydost)

 


Hejsan du medlem och alla ni andra, och god fortsättning!

Hoppas 2021 blir ett år där vi kan ses, vi börjar digitalt med förhoppning och mål att kunna mötas på plats.

Nu är det dags att betala medlemsavgift för 2021! Medlemsavgiften är 300 kr och betalas in senast den 31 januari. Du betalar din medlemsavgift via Swish 123 687 2931 , skriv din mailadress på meddelanderaden eller Bankgiro 640-3984, skriv namn och e-postadress i meddelande. Det är viktigt att du lämnar mailadress så vi kan nå dig.

Alla är välkomna att bli medlemmar oavsett yrke och utbildning, det gemensamma är nyfikenheten för det systemiska! Syftet med föreningen är att hitta lust och lekfullhet i vårt arbete, dela med oss av erfarenheter och kunskap till varandra då vi arbetar inom olika arbetsplatser och organisationer, att främja och bidra till teori och metodutveckling samt forskning inom familjeterapin och dess gränsområden, att representera familjeterapins intressen i offentliga sammanhang och aktivt driva frågor som rör familjeterapin, att verka för spridning och information om familjeterapi som behandlingsmetod.

Ett medlemskap hos oss ger möjlighet att ta del av de event vi ordnar till förmånligt pris och också gratisevent för medlemmar.

Hoppas du väljer att vara med oss även i år!

Varma hälsningar
Styrelsen

 


Familjeterapiföreningen Sydost bjuder in till
digital föreläsningar våren 2021

Lena Svedin:
… kunskap, klokskap och vishet – hur vet man att man kan något?

Ja, hur vet vi att vi kan något och hur gör vi med det vi kan? Kanske extra aktuellt i dessa speciella tider när vi kanske mer och mer är utlämnade till oss själva och längtar efter tillfälle för reflektion med kollegor.

Lena, socionom, leg psykoterapeut, handledare, har gått i bräschen för familjeterapi sedan många år. Hon är en omtyckt kunnig handledare i olika verksamheter inom bland annat barnpsykiatri och socialtjänst. Tillsammans med kollegor tog hon också initiativ till familjeterapiutbildningen i Linköping, en av de första i landet.

Datum: 14 april

Tid: 13:00–15:30

Var: Digitalt via Zoom

Pris: Gratis för medlemmar /350 kr för icke medlemmar.

Erbjudande: Arbetsplatser, se hit, anmäler ni 10 personer eller fler är kostnaden per person 200 kr!

Betalning: sker via Swish, bankgiro eller faktura.

Anmälan: anmälan görs till familjeterapiforeningensydost@gmail.com, uppge betalningssätt vid anmälan. Ni får sedan bekräftelse på anmälan och länk till eventet skickas kvällen innan, den 13 april.

Osäker på vem Lena är eller vill få lite inspiration? Här kan du se när Lena gästade oss på kongressen i Växjö 2015.

Hoppas vi ses!

 

Varma hälsningar Styrelsen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Och redan nu kan vi berätta att Per Johnsson, som varit på g till oss flera gånger men vi fått ställa in p g a Corona, kommer i samband med vårt årsmöte den 4 maj.
 

Mer information kring dessa tillfällen kommer när det närmar sig, men glöm inte att sträcka av i almanackan.

 

 


Presentation av föreningen

Familjeterapiföreningen Sydost har funnits sedan 2010. I samband med att Linnéuniversitetet i Växjö/Kalmar utexaminerade sin första kull steg 1-utbildade familjeterapeuter blev det tydligt att det fanns ett stort behov och intresse av att skapa ett eget nätverk för att bibehålla och utveckla systemiska och familjeterapeutiska tankar. Detta, i samband med att det sedan tidigare fanns en lång familjeterapeutisk erfarenhet i bygden, gjorde att vi i småländsk nybyggaranda och tillsammans med våra blekingska vänner valde att starta vår egen förening.

Föreningens syfte

Syftet med föreningen är att hitta lust och lekfullhet i vårt arbete, dela med oss av erfarenheter och kunskap till varandra då vi arbetar inom olika arbetsplatser och organisationer, att främja och bidra till teori och metodutveckling samt forskning inom familjeterapin och dess gränsområden, att representera familjeterapins intressen i offentliga sammanhang och aktivt driva frågor som rör familjeterapin, att verka för spridning och information om familjeterapi som behandlingsmetod.

Medlemskap

Medlemsavgiften är på 300 kr och sätts in på Familjeterapiföreningen Sydosts (FTF-Sydost) bankgiro: 640-3984. Skriv namn, adress och e-postadress på meddelanderaden.

Vem kan bli medlem? Du behöver inte vara utbildad familjeterapeut utan det räcker med ett intresse för systemiska tankar, familjeterapi och familjearbete och att du betalar medlemsavgiften.

Som medlem får du riksföreningens tidning Svensk Familjeterapi med fyra nummer per år, inbjudan till medlemsmöten, systemcafé och andra lokala arrangemang. Information och inbjudningar sker per e-post.

Tidigare arrangemang

Här kan du se vilka tidigare arrangemang som genomförts.

Styrelsen

Gemensam e-postadress: familjeterapiforeningensydost@gmail.com

Maja Guldstrand Landin (ordf)

Gunilla Isaksson Sonka (kassör)

Eva Dahlgren (vice kassör)

Siv Gräns (ledamot)

Gun Drott-Englén (ledamot)

Jonatan Gustafsson (ledamot)

Åsa Edlund (ledamot)

 


Föreningen   | Tidigare arrangemang

Till huvudsidan... 

Till förstasidan     Tillbaka en sida      Sidans topp     Länkar     Kontaktinformation     Bli medlem     Nyheter     Artiklar om familjeterapi     Kurser och konferenser     English version

 

Copyright © sfft   2018-09-08   Web: Informationssekreterare