Till huvudsidan...

Familjeterapiföreningen Sydost (FTF-Sydost)

 


Hejsan i solen ☀

Hoppas du har det bra och kanske räknar ned till välförtjänt ledighet! Kanske har också ett hopp om en mer vanlig vardag infunnit sig, när risken för virus inte är allt fokus.

Vi i föreningen vill passa på att tacka för att du har varit med och stöttat oss under våren, genom ditt medlemskap och ditt deltagande på våra event. Det betyder att vi får energi och ladda för att planera fler event framåt, så stort tack!

Vi är stolta att redan nu kunna flagga för att Magnus Ringborg kommer till Växjö och till vår föreningen den 21 september. Vi återkommer med detaljer men håll en lucka i almanackan från ca kl. 17:00.

Också kommer vi få besök av Carina Håkansson den 27 oktober så sträcka av från lunch och framåt, även detta planeras att vara på plats i Växjö.

Med längtan efter lata soliga dagar så önskar vi i styrelsen dig en riktigt fin sommar!

Varma hälsningar
Styrelsen

 


Familjeterapiföreningen Sydost bjuder in till
digital föreläsningar hösten 2021


© Foto: Boy Svedberg/Kultursidan

Varmt välkomna på systemcafé Så här kan vi göra familjeterapi!

Olika tekniker illustreras med filmsnuttar från terapier.

Vi tar del av Magnus långa och gedigna erfarenhet inom familjeterapin.

Vi reflekterar, pratar och får vår kunskap att växa!

Magnus Ringborg tillhör första generationens familjeterapeuter i vårt land och har varit verksam länge, länge.

Han har gedigen erfarenhet av terapi, handledning och utbildning.

Flera gånger har han gästat vårt systemcafé och är återkommande föreläsare på steg 1 i Växjö.

Med anledning av Corona. Vi har utifrån rådande omständigheter bokat Domkyrkocentrum vilket innebär större yta och ökad möjlighet till att hålla avstånd. Vår tidigare erfarenhet av systemcafé är att om vi blir 20 personer så är det toppen. Vi hoppas många vill komma och tänker denna kväll att vi max kan ta emot 50 personer. Lokalen är för 150 personer och fika serveras i en sal för 90 personer så utrymme finns.

• Datum: 21 september

• Tid: 17:30

• Var: Domkyrkocentrum, Gymnasiegränd 1, Växjö.

• Pris: Gratis för medlemmar /100 kr för icke medlemmar. Ostfralla och kaffe/te ingår.

• Betalning: sker via Swish eller bankgiro.

• Anmälan: anmälan görs till familjeterapiforeningensydost@gmail.com, uppge
  betalningssätt/medlemskap samt eventuella allergier. Ni får sedan bekräftelse på anmälan och
  information kring betalning.

Osäker på vem Magnus är eller vill få lite inspiration? Här kan du läsa om när han porträtterades i SFFT:s tidning och här se när han gästade oss på kongressen i Växjö 2015.

Hoppas vi ses!

Varma hälsningar Styrelsen

 


Presentation av föreningen

Familjeterapiföreningen Sydost har funnits sedan 2010. I samband med att Linnéuniversitetet i Växjö/Kalmar utexaminerade sin första kull steg 1-utbildade familjeterapeuter blev det tydligt att det fanns ett stort behov och intresse av att skapa ett eget nätverk för att bibehålla och utveckla systemiska och familjeterapeutiska tankar. Detta, i samband med att det sedan tidigare fanns en lång familjeterapeutisk erfarenhet i bygden, gjorde att vi i småländsk nybyggaranda och tillsammans med våra blekingska vänner valde att starta vår egen förening.

Föreningens syfte

Syftet med föreningen är att hitta lust och lekfullhet i vårt arbete, dela med oss av erfarenheter och kunskap till varandra då vi arbetar inom olika arbetsplatser och organisationer, att främja och bidra till teori och metodutveckling samt forskning inom familjeterapin och dess gränsområden, att representera familjeterapins intressen i offentliga sammanhang och aktivt driva frågor som rör familjeterapin, att verka för spridning och information om familjeterapi som behandlingsmetod.

Medlemskap

Medlemsavgiften är på 300 kr och sätts in på Familjeterapiföreningen Sydosts (FTF-Sydost) bankgiro: 640-3984. Skriv namn, adress och e-postadress på meddelanderaden.

Vem kan bli medlem? Du behöver inte vara utbildad familjeterapeut utan det räcker med ett intresse för systemiska tankar, familjeterapi och familjearbete och att du betalar medlemsavgiften.

Som medlem får du riksföreningens tidning Svensk Familjeterapi med fyra nummer per år, inbjudan till medlemsmöten, systemcafé och andra lokala arrangemang. Information och inbjudningar sker per e-post.

Tidigare arrangemang

Här kan du se vilka tidigare arrangemang som genomförts.

Styrelsen

Gemensam e-postadress: familjeterapiforeningensydost@gmail.com

Maja Guldstrand Landin (ordf)

Gunilla Isaksson Sonka (kassör)

Eva Dahlgren (vice kassör)

Siv Gräns (ledamot)

Gun Drott-Englén (ledamot)

Josefin Petrén (ledamot)

Åsa Edlund (ledamot)

 


Föreningen   | Tidigare arrangemang

Till huvudsidan... 

Till förstasidan     Tillbaka en sida      Sidans topp     Länkar     Kontaktinformation     Bli medlem     Nyheter     Artiklar om familjeterapi     Kurser och konferenser     English version

 

Copyright © sfft   2018-09-08   Web: Informationssekreterare