Till huvudsidan...

SFT – Svensk familjeterapi

 

sfft:s tidning heter ”SFT – Svensk Familjeterapi” och kommer ut till föreningens alla medlemmar fyra gånger per år. I SFT kan du som medlem dela med dig av vad du gör på jobbet, kurser och utbildningar som du gått på eller recensera böcker som kan vara av intresse. Här har du också möjlighet att annonsera om du själv ordnar till exempel föreläsningar, kurser eller utbildningar och därmed ges också möjlighet för alla att hålla sig informerade om vad som är på gång runt om i Sverige.
 


Nya nummer av SFT


Läs nummer 1 2021

 


Läs nummer 2 2021
 


Läs nummer 3 2021

 


Läs nummer 1 2020

 


Läs nummer 2 2020
 


Läs nummer 3 2020


Läs nummer 4 2020


Läs nummer 1 2019

 


 Läs nummer 2 2019
 


 Läs nummer 3 2019
 


Nr 4 2019 uteblev


Läs nummer 1 2018


Läs nummer 2 2018

 


Läs nummer 3 2018


Läs nummer 4 2018

Nya nummer finns på issuu.com, läs i din webbläsare eller på smartphone/padda, appar finns att ladda ner! Sök på "familjeterapi".
 

Vår nye redaktör Patrik Kärn har ordet!

2018 byter SFT skepnad från den legendariska pappersupplagan, genuint utformad i åratal av Anita och Mårten, till permanent nättidning. Provnumret i höstas, så fint producerad av Amanda Karlsson, gav mersmak och styrelsen tog beslut att formen skulle så förbli.

Under 2018 kommer tidningen finnas på nätet 8 mars, 1 juni, 1 september och 1 december. Förhoppningsvis kommer läsarna både känna igen sig och märka en skillnad. Artiklar, recensioner, forskningsläget, porträtt och annat i en både seriös och lättsam blandning.

Skriv! Skriv! Skriv! Låt skrivlusten ta plats i ditt liv och sänd dina rader per e-post till; karn.patrik@gmail.com.

Låt familjearbetet inte fastna i din kammare, i det inre rummet. Nej, i sann systemisk anda ska vi involvera fler och bli transparanta med vårt arbete inte bara för familjerna. Vi ska visa att det inte bara i storstäderna glöder av relationellt arbete, det finns i varje distrikt ett så värdefullt vardagligt arbete som behöver exponeras. Familjeterapin ska ju växa och visas upp, det bär vi alla ett stort ansvar för.

Jag som blivit erbjuden det spännande arbetet som redaktör för tidningen heter Patrik Kärn och mitt hjärta slår dubbelslag av det systemiska tänkandet och görandet. Jag är novis på redaktörskapet men har tidigare skrivit en del i rikstidningen .Till vardags sliter jag med att försöka utforma ett systemiskt sätt att jobba med placerade ungdomar och deras familjer och har så gjort i många år. Jag vet att jag kastat mig ut i djupt vatten vad gäller redaktörskapet - det är så jag lär mig - men litar förstås på att medlemmarna i föreningarna och styrelsen kommer finnas till min hjälp att skapa en riktigt vass och läsvärd tidning. Vi är så många som förstått det magiska i familjearbete, men vi ska självklart bli ännu fler!


Tidigare nummer som pdf

De tidigare redaktörerna för vår medlemstidning SFT, Anita Blom af Ekenstam och Mårten af Ekenstam, har avslutat sitt uppdrag. Anita och Mårten redigerade sitt sista nummer av SFT under våren 2017, detta nummer gavs ut i maj/juni.

SFT – Svensk Familjeterapi nr 2 2017
 

SFT – Svensk Familjeterapi nr 1 2017
 

SFT – Svensk Familjeterapi nr 4 2016
 

SFT – Svensk Familjeterapi nr 3 2016