Till huvudsidan...

Familjeterapiföreningen i Västra Sverige – ftfvs

Familjeterapiföreningen västra Sverige bjuder in till

Systemcafé 6 september 2018

Att formas tillsammans – vad innebär det att ha ett barn som har transidentitet?

Allt fler personer söker könsbekräftande vård. På könsidentitetsmottagningarna runt om i Sverige har antal unga under 18 år fördubblats för varje år som gått de senaste fem åren. Det finns ingen enhetlig forskning som kan svara på vad detta beror på.

Jag heter Pia Färdig är socionom och nybliven psykoterapeut med familjeinriktning. Jag har arbetat på Barnteamet på Västra Götalandsregionens könsidentitetsutredningsenhet.

Under systemcaféet kommer jag att prata om mina erfarenheter från detta arbete. Jag vill presentera begrepp och aspekter i bemötande som enligt mig är särskilt viktiga att tänka på. Jag kommer att prata om en mindre studie jag genomfört. Jag har intervjuat föräldrar som har barn med transidentitet och försökt förstå vilka utmaningar de har. Jag kommer till exempel att lyfta fram deras erfarenheter av att ha en dotter som en dag säger ”Jag är en kille”. Hur blir det för dem? Handlar allt om kön? På vilket sätt kan psykoterapeuter vara till hjälp?

FTFVS hälsar socionom och leg psykoterapeut Pia Färdig varmt välkommen den 6/9!

VAR: Lilla Torget 4 Göteborg

NÄR: Torsdag 6/9 kl 18–21

Anmälan senast 3/9 till ftfvs1975@gmail.com

Evenemanget är gratis för medlemmar i FTFVS men ickemedlemmar betalar 100:- (kontant eller Svish i dörren). Enklare förtäring till självkostnadspris i en liten paus.

Varmt välkomna!

 


 

 


Styrelsen   | Arrangemang   |  Föreningen

 

Till huvudsidan... 

Till förstasidan     Tillbaka en sida      Sidans topp     Länkar     Kontaktinformation     Bli medlem     Nyheter     Artiklar om familjeterapi     Kurser och konferenser     English version

 

Copyright © sfft   2012-03-04   Web: Informationssekreterare